tisdag 9 februari 2010

Bort med nappen

Dottern blir snart 3 år, och vi har pratat länge om att ta bort napparna för henne. Hon har själv sagt att hon ska ge dem till trollbebisarna som bor i skogen.

Idag plockade vi ihop alla napparna (nja, nästan iaf. Vi sparade två som vi gömde i en låda ifall den uppstår krissiutationer.) och förpackade dem fint i en gammal chokladkartong. På med fint presentpapper, allt enligt dotterns önskemål, och sen la hon ut paketet på vår uppfart så att trollmamman skulle kunna komma och hämta det.

Vi hade köpt en present till dottern (och en till sonen också), från trollmamman, som tack för napparna till hennes bebisar, så dem slog vi in och bytte ut napplådan mot barnens paket. När dottern kikade ut genom fönstret eftre någon timme blev hon alldeles till sig när hon såg att napplådan var borta och där ist låg två paket.

Hon blev jätteglad, och sen lite fundersam, och sen glad igen. På med stövlar och sen gick hon och hämtade paketen.

Hon fick en "smyckebyrå" i rosa med Disneyprinsessorna på, och sonen keps och solglasögon med Spindelmannen, och de tyckte båda två att trollmamman var jättesnäll.

Vid läggningen blev dottern lite ångerfull och ville gärna ha sin "nappkanin" igen (nappar med gulliga/roliga/söta kaniner på, från MAM).

(dotterns favoritnappar här ovanför)
Hon tyckte att vi skulle gå till trollen i morgon och be om napparna tillbaka. Iaf en av dem.......

Det tog kanske några minuter längre tid än vanligt, men sedan somnade hon utan problem.

Få se hur det går i morgon.

(lite ledsamt är det iaf att ännu ett steg är passerat, att barnen växer och åren går..........)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar