torsdag 25 februari 2010

Världens lättaste och godaste köttgryta

Superlätt och jättegod, och inte särskilt dyr heller. Kan det bli bättre?
Alla brukar gilla den, och det är ju ett bra betyg.
Här kommer receptet, i bilder "steg för steg".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ca 600-700 gram fläskytterfilé. Putsa bort ev fett och strimla.

Ca 300 gram färska champinjoner behövs, som ska skäras i ganska tunna skivor, eller bitar för all del. Köp även 2 burkar Arlas "Skogssvampspanna" (finns i mjölkdisken).
Bryn svampen i smör eller margarin.............


...................och häll sedan över den på ett fat eller liknande.



Koka ris, lagom till ca 4 portioner.


Bryn köttet i lite margarin eller smör.


En ganska stor röd paprika skärs i ganska tunna strimlor

Ner med paprikan i pannan med köttet.

Låt paprikan mjukna lite på ganska svag värme.

När paprikan mjuknat lite häller du i svampen och grädden från båda burkarna "Skogssvampspanna",

....och sedan båda förpackningarna med "Skogssvampgrejset" (de där ovanpå locket till grädden)

Rör ihop ordentligt och låt att bli ordentligt varmt.
Smaka av med ev lite salt och peppar om du vill det.

Voilá, snabbt och lätt, och GOTT!
Servera gärna med en sallad!
Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar