tisdag 28 maj 2013

Några bokfynd hann jag med under lunchen

Lunchen bestod av två slicar hemgjord pizza som var rester av gårdagens middag. I varmluftsugnen blir de precis lika bra som nygräddade och jag har svårt att tänka mig att vara utan en sån ugn igen (ja, självklart inte enbart grundat på pizzagräddning såklart!)

Slösurfade lite och gjorde en beställning från BOKUS.


Den femte årstiden av Mons Kallentoft
"Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?
Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.
Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen"


Du gamla, Du fria av Liza Marklund
"En ung småbarnsmamma hittas död. Hon är det fjärde offret på kort tid.

På Kvällspressen anar man en seriemördare, något som Annika Bengtzon avfärdar som vilda fantasier. Hennes man Thomas blir under en konferens i Nairobi kidnappad tillsammans med sex personer från olika delar av Europa.

Samtidigt som kvinnomorden blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika"


Stora Emilboken av Astrid Lindgren
"Alla älskar Emil! Nu kommer Stora Emilboken i ny, uppfräschad utgåva. Boken innehåller tre Emilböcker: Emil i Lönneberga, Nya hyss av Emil i Lönneberga och Än lever Emil i Lönneberga. Med massor av svartvita originalillustrationer av Björn Berg. Det blir en tjock, maffig volym - perfekt som present!
Böckerna om Emil och Ida handlar om Astrid Lindgrens eget Småland och berättelserna är inspirerade av hennes fars barndomsminnen. De har blivit mycket älskade, inte minst tack vare Björn Bergs suveräna bilder"


Tillsammans blev det bara 167:- inkl frakt  (29+29+109) och det tycker jag verkligen inte är mycket för tre böcker.
De två första blir sängläsning för mig och den understa ser jag fram mot att få läsa för barnen :-)
Tycker det är så himla mysigt att sitta tillsammans och läsa, även om barnen ofta föredrar att lyssna på cd-sagor när det är kvällsdags.

Nu ska vi ju åka till Astrid Lindgrens Värld i sommar så då passar det väl bra att läsa om Emil :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar