lördag 20 mars 2010

Vårkänslor i luften minsann

Vaknade till sol, vilket ju bara det kan få den buttraste person att lättare kliva ur sängen. När termometern dessutom visade på 7 härliga plusgrader var det lätt att dra på smilbanden :-)
Snön och isen som legat som en tjock kaka över hela vår infart i flera månader nu, har försvunnit på bara några dagar, uteplatsen är nästan heöt snöfri och ser härligt inbjudande ut nu i solen.
Under rosen buskarna vid kökstrappan blommar de första snödropparna såg jag idag.

När vi var in till stan i förmiddags fick barnen åka i jeans och gympaskor, med bara tjocktröjor och täckvästar på sig. Det är ett litet vårtecken för mig iaf, när man slipper vinterkängorna.

I stan "lyxshoppade" vi lite, vilket faktiskt bara innebar att vi köpte lite sånt vi absolut inte behövde egentligen.
Lilla dottern fick två stycken helt underbara prinsessklänningar som hon bara ä l s k a r , prinsesskor till dem och en magnet med Ariel på. Yngsta sonen fick 3 st superfina samlarbilar i metall (amerikanare förståss), och jag hittade en jättesöt skål i rosa pressglas, liknande Marimekkos fina (och dyra!) skålar. Den här var ett fynd för bara 39:-, men superfin iaf :-)
En söt liten "prinsesskrona" i metall med pärlor och stenar på silvertråd fick också följa med hem. Jag tror den ska få stå vid lilla ängelns foto. *kärlek*

Det blev även de två första filmerna ur Twilight serien, Twilight och New Moon, en dvd med Musses klubbhus och en dvdbox med 6 discar Landet för längesedan. Totalt för dem blev det 400:- . Billigt!

Hämtade ut ett litet paket från H&M på hemvägen, innehållandes dotterns sweatshirtshorts till sommaren. Även det ett fynd för 29:-

Lunchen blev rester från gårdagens middag och sedan bakade jag äppelpaj. Fika och ut i friska luften ett tag.
Finns det nåt som är så härligt som att se barn leka?
Upp och ner i de snöhögar som är kvar, krypa och springa och leka snöbollskrig, och några turer med tefatet i största snöhögen på framsidan.

Det blåste aningens för mycket för att vädret skulle vara perfekt, annars hade det blivit kaffe på kökstrappan idag.

Nu är barnen nattade och sambon grejar med pannan i källaren. Dags för film snart, eller om vi kikar på säsongspremiären av Körslaget som börjar 20.00

Kaffe och whiskey till blir det iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar