lördag 30 maj 2009

Motorcyklar, flygplan, marknad och tomatplantor.

Hade lovat sonen att vi skulle åka in och titta på den årliga motorcykelkortegen som åker från stan en gång varje år.
Idag var det mer än 500 motorcyklar som lämnade torget under mycket mullrande, och sonen som egentligen tycker motorcyklar är jättespännande tyckte ljudet var så obehagligt att han stod gömd bakom ett träd och tittade med fingrarna i öronen.
Efteråt pratade han iaf massor om motorcyklarna, så det kan inte ha varit alltför skrämmande.

Det var även "Bondens Dag" på torget (massor av lokala odlare som säljer plantor, blommor, frukt och grönsaker, ibland även kött & fisk), så vi passade på att köpa tomat- och gurkplantor till barnen att ha i växthuset.

Efter det skulle vi ha tittat på flyguppvisning, men då inträdet var mycket dyrare än vad vi räknat med hoppade vi över att gå in på utställningen utan kikade bara på själva uppvisningen som ju syntes bra även utanför området.

Det var även stor vårmarknad med tivoli, så ett besök där hanns också med förståss. För ovanlighetens skull handlades det inte något, mer än de där stora heliumballongerna barnen ville ha.
Helt oväntat valde sonen en jättedelfin och dottern en gigantisk dinosaurie. Sonen som ALLTID vill ha allt med bilar, eller andra fordon, på, och dottern som just nu är ganska rosa om man säger så.
Köpte även en fin liten heliumblomma på pinne, som jag ska lämna vid dotterns grav i morgon.

Nu hänger de och svävar i lekrummet, och de tar plats!

Resten av dagen avverkades hemma i trädgården i gassande sol :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar